Mat og måltid

I Espira er vi opptatt av at barna tilegner seg gode vaner, holdninger og kunnskaper når det gjelder kosthold, hygiene, aktivitet og hvile. Vi følger Rammeplanen og statens retningslinjer for mat og måltid i barnehagen. Mat og drikke som inntas i barnehagen utgjør en betydelig del av barns totale kosthold. Barnehagen har derfor stor påvirkning på barnas matvaner, kosthold og helse.

Dette ansvaret tar vi på alvor og vi har derfor et mål om at alle barna i Kunnskapsbarnehagen Espira skal få:

  • Alle måltider servert i barnehagen (frokost, lunsj og enkelt ettermiddagsmåltid)
  • Tilbud om frukt/grønnsaker/bær til alle måltider
  • Måltider med fokus på god stemning, samtaler og nysgjerrighet på mat/smak

Espira Solkroken tilbyr fullkost som en service til foreldrene. Vi ønsker at rammen rundt måltidene skal være hyggelig og rolig, at barna lærer å smøre på maten selv og spør om de kan sende til hverandre. Barna er i vekst og utvikling, og det er derfor viktig at de får i seg alle nødvendige næringsstoffene. I barnehagen unngår vi søte pålegg, og vi oppfordrer barna til å smake på ulike retter. Men dette betyr ikke at det aldri er lov å kose seg, vi ønsker at barna skal få et naturlig forhold til mat.

Variasjon er stikkordet når vi planlegger måltidene i Espira Solkroken. Til frokost kan barna velge mellom brødmat og frokostblandinger. Grønnsaker skal være et tilbud ved alle måltider, og vi har varmmat/suppe to ganger i uken. Vår kokk sørger for at vi varierer hvilket pålegg som bli satt frem på de ulike ukedagene, og hun har laget en 8 ukers rullering av varmmat som kan lastes ned HER

Til ettermiddagsmåltidet får barna knekkebrød, brødmat og frukt eller grønnsaker.

 

Personvern og cookies